FOTOREPORTAGE | Taol an Taofel in Vries

Assen

Proza, poëzie en muziek in streektaal, en lekker eten kon afgelopen zondag tijdens Taol an Taofel in café Onder de Linden Vries. De Drentse schrijvers Herma Stroetinga en Anne Doornbos presenteerden onder het genot van een kop koffie en een warm buffet de tweede Taol an Taofel van dit winterseizoen. Gasten waren Roelie de Weerd, Jannie Boerema, en Vollek.

Van Roelie de Weerd verscheen bij Het Drentse Boek de Drentstalige verhalenbundel ‘Waorum geleuft gieniene mij nou?’. Jannie Boerema is opgegroeid in Norg en woont al weer jaren in Zeijen. Zij begon met schrijven van verhalen en poëzie in het Nederlands maar is gaandeweg ook gaan schrijven in het Noordenvelds. Volluk, een vijfmans formatie uit Putten met Ierse en Schotse folkmuziek van Hollandse bodem zorgde deze keer voor de muzikale invulling. Taol an Taofel is er ook nog op zondag 19 februari 2017 met als gasten Herma Stroetinga & Hans Jalvingh, Martin Koster en Andries Middelbos. En op 26 maart 2017 tenslotte met Jan Glas, Dick Blanke en Janke Lameris. Lammert Aling maakte de foto’s.

Auteur

Albert-Jan Garama