De Drentse Zaak met Gerry Schultinga

Assen

‘Iedereen krijgt er nieuwe energie van’

De Drentse Zaak is het werk- en kenniscentrum van Assen. In het monumentale pand aan de Beilerstraat bevinden zich diverse kantoren, flexwerkplekken, vergaderzalen en workshopruimtes. Op 1 december 2016 geeft Gerry Schultinga er de training ‘zakelijk flirten’. ASSEN - ,,Nee, het gaat niet om het versieren van zakenpartners,” verduidelijkt Gerry Schultinga meteen maar even. ,,Bij zakelijk flirten gaat het om de zakelijke contacten die je legt. Dat je een echte verbinding maakt met de ander. Het gaat over oprechte aandacht, nieuwsgierigheid en het uitstralen van vertrouwen. Als je vanuit oprechte interesse een verbinding met de ander hebt gelegd, volgen de zaken vanzelf.” Sprongen vooruit maken Gerry werkt als personal coach vanuit haar praktijk in Zuidlaren. Ze begeleidt al acht jaar ondernemers. ,,Soms is zo’n ondernemer heel goed in wat hij of zij doet, maar lukt het maar niet grotere stappen vooruit te zetten. Mensen kunnen dan gaan twijfelen aan zichzelf, en dat ook uitstralen. Wat de zaken natuurlijk ook niet ten goede komt.” Vaak is er sprake van een intern conflict, weet Gerry. ,,Iets in je houdt je tegen. Een bepaalde remming of negatieve gedachte. Door precies dat stukje te wissen gaan mensen weer sprankelen. Ze krijgen weer energie om sprongen vooruit te maken.” De begeleiding die Gerry eerst individueel gaf, is ze later voor kleine clubjes en steeds grotere groepen gaan geven. ,,Zo is de training zakelijk flirten eigenlijk ontstaan.” De training in De Drentse Zaak geeft ze voor dertig mensen. Mooie omgeving Gerry kent De Drentse Zaak goed. ,,Ik had daar eens een coachingskamer gehuurd. Zo heb ik ook heel veel mensen in Assen leren kennen. Laatst kwam ik Harry Weitering, de directeur van De Drentse Zaak, tegen op een zakelijke bijeenkomst. Daaruit volgde de uitnodiging om de training te geven.” Gerry zegt er heel veel zin in te hebben. ,,Het is natuurlijk ook een erg mooi pand. Het heeft een zakelijke uitstraling, terwijl het van binnen ook warmte uitstraalt. Dat is toch wel wat anders dan een standaard bedrijfspand. Daarin moet ik echt harder werken om mensen enthousiast te krijgen. Met zo’n mooie omgeving lig ik al een paar stappen voor.” Het wordt geen saaie lezing, belooft ze. ,,We gaan letterlijk in beweging komen. Er gaan dingen gebeuren. Iedereen krijgt er nieuwe energie van - ikzelf ook.” Meer informatie op www.gerryschultinga.nl. Over De Drentse Zaak In De Drentse Zaak komen gevestigde ondernemers en starters samen. In het monumentale pand aan de Beilerstraat in Assen kan men terecht voor kennis en inspiratie, voor (flexibele) ruimtes en een perfecte werk- en vergadersfeer. Kijk voor meer informatie op www.dedrentsezaak.nl. Het Geheime Wapen Tekstschrijvers

Auteur

Albert-Jan Garama