Tentoonstelling Vogelvereniging Tropenpracht

BEILEN

Tijdens de eerste dagen van december organiseert vogelvereniging Tropenpracht uit Beilen weer haar jaarlijkse en inmiddels 53e vogeltentoonstelling.

Mede dankzij de steun van DSZ Gils en Alfa Accountants en andere sponsoren is er ook dit jaar weer een verzameling van 400 vogels te zien, variërend van Afrikaanse en Australische prachtvinken tot parkieten en kanaries.

Jan Kwint, in 2015 Nederlands kampioen met zijn zangkanaries, tekst en uitleg zal geven bij de zang van deze zogenaamde waterslagers.Trad itiegetrouw zal de Beilense natuurfotograaf Edwin Smit ook dit jaar weer een deel van zijn werk tonen.

Verder is er voor de bezoeker veel te zien, zoals een aantal mooie handgemaakte potten van pottenbakker Piet Jan Sinnema, antieke vogelkooien en mooi aangeklede vitrines waar tropische vogels in hun natuurlijke habitat getoond worden.

Zalencentrum Müller aan de Paltz in Beilen, toegang gratis. Donderdag 1 december, officiële opening om 20.00, zaal open tot 22.00 uur. Vrijdag 2 december 10.00 tot 22.00 uur. Zaterdag 3 december 10.00 tot16.00 uur


Auteur

Redacteur