Leerlingen Wegwijzer rennen 3800 euro bij elkaar voor school in Suriname

Assen

Leerlingen van CBS De Wegwijzer Westerbork hadden donderdag een sponsorloop. De opbrengst van deze actie is voor de aanschaf van schoolmaterialen voor de school in het dorpje Dan in Suriname.

Eén van de leerlingen van De Wegwijzer, Olivier Bus, is daar geweest en is geschrokken van de armoedige omstandigheden van de school. Eigenlijk heeft deze school een gebrek aan alle schoolbenodigdheden. Op initiatief van Olivier kwamen alle leerlingen in actie om geld in te zamelen met een sponsorloop. Nu alle opbrengsten binnen zijn komt het bedrag uit op euro 3800 euro. Tijdens de weeksluiting is er symbolisch een cheque overhandigd aan Olivier Bus en zijn moeder. Zij gaan er voor zorgen dat het geld op de juiste plaats terecht komt. De school is trots op het fantastische resultaat en bedankt alle gulle gevers.

Auteur

Albert-Jan Garama