Drenthe College daagt excellente studenten uit

Assen

De MBO Topacademie van Drenthe College is weer van start gegaan. Deze week wordt het twintig weken durende traject afgetrapt met de eerste bijeenkomst in Assen, Emmen en Meppel. Op 1 December organiseert de MBO Topacademie de eerste Masterclass in het Provinciehuis in Assen; deze zal gaan over de kracht van “dromen en drijfveren.”

In Assen starten negen studenten, in Emmen vijftien studenten en in Meppel zeven studenten. Dit is een verdubbeling van het aantal studenten dat vorig jaar deelnam aan de eerste MBO topacademie van Nederland. De MBO Topacademie is een excellentieprogramma voor ambitieuze, gemotiveerde studenten van Drenthe College. Het programma is gebaseerd op de zogenaamde 21th century skills. De Topacademie heeft als doel de doorstroom naar het bedrijfsleven en/of een nieuwe studie te vergemakkelijken. De studenten worden buiten schooluren getraind in onder meer inzicht en ontwikkeling van hun kwaliteiten, presentatietechnieken, netwerken, inzicht in de regionale arbeidsmarkt, probleemoplossend vermogen, creativiteit, communicatie en samenwerking. Het programma is met recht pittig te noemen; bovenop de normale studiebelasting investeren studenten ruim 80 uur in extra begeleiding, masterclasses en de eindopdracht etc. Na het voltooien van het excellentieprogramma krijgen de studenten een bewijs van deelname. Het programma is uitdagend met inspirerende sprekers uit het bedrijfsleven. Studenten verbreden hun netwerk en leren ambitie te tonen. De Topacademie wordt uitgevoerd door Drenthe College, CNV Jongeren en Diversion. Highlights in het eerste deel van het programma: 01-12-2016; 1e masterclass met DJ Erik Hoezen over Dromen & drijfveren in het Provinciehuis, Assen 15-12-2016; 2e masterclass met Anne-Wil Lucas (StartUp Delta) over Jouw arbeidsmarkt van morgen in het DC Servicecentrum, Meppel

Auteur

Albert-Jan Garama