Vocalin Drenthe project 2017 zoekt zangers

ASSEN

Vocalin Drenthe, onder leiding van dirigent Roelof Bosma, is gestart met de voorbereidingen voor de uitvoering van Stabat Mater van Karl Jenkins.

Vocalin Drenthe is op zoek naar 50 projectzangers verdeeld over sopraan, alt, tenor en bas, die muziekstukken thuis leren en in een korte periode een concert willen voorbereiden. De repetities starten op 14 januari 2017. Op 11 maart 2017 zal Vocalin Drenthe Stabat Mater uitvoeren in de Jozefkerk in Assen, op 17 maart in de Kruiskerk in Meppel en op 18 maart 2017 in de Goede Herderkerk te Emmen. Soliste is Carina Vinke. Zij zal ook een studiedag voor de projectleden verzorgen. Het ensemble Conservatoire zal het koor begeleiden. Stabat Mater is een oorspronkelijk in Latijn geschreven gedicht ‘Stabat Mater dolorosa’. Veel componisten hebben dit gedicht op muziek gezet. Karl Jenkins componeerde zijn Stabat Mater in 2006 en in 2007Jenkins heeft het Stabat Mater aangevuld met werken van derden, die ook te maken hadden met het verwerken van verlies.

Aanmelden als zanger is mogelijk via de website ww.vocalindrenthe.nl. Sluiting inschrijvingen is 7 januari 2017.

Roelof Bosma, foto Karin Roozeboom.


Auteur

Redacteur