Omnigym Assen B team plaatst zich voor NK trampoline

Assen

De tweede en tevens laatste landelijke plaatsingswedstrijd voor het NK teams was afgelopen zaterdag.

Tijdens de landelijke plaatsingswedstrijden strijden de springers in de A en B klasse om een plekje op het NK. Het NK zal plaatsvinden op zaterdag 10 december in Alkmaar. Eerder wisten 4 teams uit de regionale competitie (C, D en E klasse) zich te plaatsen voor dit NK. Omnigym Assen deed landelijk mee met één B team. Dit team streed in een deelnemersveld van 14 teams om een plekje in de top 8, de top 8 mag op 10 december afreizen naar Alkmaar. Het B team, bestaande uit Danielle Bogaards, Jessica Bogaards, Myrthe Forsten en Agnes de Haan behaalde tijdens beide plaatsingswedstrijden een 4e plaats. Hiermee wisten zij zich als 3e te plaatsen voor het NK. Trainster Carmen Stollenga is erg tevreden over de prestaties van Omnigym: “alle springers trainen erg hard en hebben het beste van zich zelf laten zien op de wedstrijden. Voor het eerst weet Omnigym zich met maar liefst 5 teams de plaatsen voor het NK, waar dit voorgaande jaren 3 teams of minder waren. Dit is een geweldige prestatie op zich. Ik kijk erg uit naar het NK.” Tekst en foto Carmen Stollenga.

Auteur

Albert-Jan Garama