Judovereniging Kubi Nage op de mat in Hoogezand

Assen

In Hoogezand was 19 november het 27e Internationaal Judotoernooi BVHS. Van Judovereniging Kubi Nage uit Westerbork deden Aron Lammerts van Bueren en Martin Spit mee.

Aron was ingedeeld in een poule met judoka’s die meer ervaring hadden en liet zich een paar keer verrassen door zijn tegenstanders Hij liet zich van zijn beste kant zien en zette meerdere malen goede worpen in die weer overgenomen werden door zijn tegenstander. Uiteindelijk had Aron helaas geen podiumplaats, maar heeft wel de 4e plaats behaald in zijn poule. Martin zat met zes andere judoka’s in een poule. Martin won een partij met een goed genomen overname, de andere partijen won hij met zijn specialiteit, de osai komi, de houdgreep. Een tegenstander was de sterk voor Martin, daardoor behaalde hij de 2e plaats in zijn poule. Beide judoka’s gefeliciteerd met het resultaat.

Auteur

Albert-Jan Garama