Goede start turnseizoen turnsters Omnigym Assen

Assen

De turnsters van Omnigym Assen begonnen zaterdag aan hun eerste wedstrijd van dit seizoen. In de eigen sporthal Pittelo lieten de beste turnsters van Noord-Nederland zich van hun beste kant zien.

Voorzien van gloednieuwe turnpakjes stonden de jongste deelneemsters ’s ochtends vroeg te trappelen van ongeduld en zenuwen voor hun allereerste echte wedstrijd. Zij beten het spits af op het onderdeel brug en lieten hier mooie oefeningen zien. De 8-jarige Elisia Pathuis uit Meppel wist zich op dit onderdeel zelfs in de top 5 te turnen! Ook op balk scoorden de instappers van Omnigym goed, hoewel dit toch altijd weer een lastig onderdeel is. Vloer en sprong gingen ook naar verwachting en op sprong wist Nova van Roeden (8 jaar uit Assen) een top 5 score te behalen. Net geen toestelfinale, hiervoor moest een turnster zich bij de beste 4 op een toestel scharen, maar in een sterk deelnemersveld van maar liefst 45 turnsters wel een fantastisch resultaat! In dezelfde wedstrijd kwamen ook de senioren 2e divisie in actie. De 16-jarige Simone Alberda begon licht geblesseerd aan de wedstrijd en kon daarom op sprong en vloer niet voluit gaan. Op brug heeft ze wat nieuwe elementen geprobeerd, die helaas niet helemaal gelukt zijn. Toch herpakte ze zich goed op balk en wist hier de 3e score neer te zetten, waarmee ze zich plaatste voor de toestelfinale op dit onderdeel. De eerstejaars pupillen Irma Boskma en Lisa Braker kwamen in de tweede wedstrijd in actie. De 8-jarige Irma turnde een fantastische wedstrijd over vier onderdelen en is in haar categorie als 15e geëindigd. Lisa had wat moeite met het onderdeel balk, maar liet op de overige toestellen prima oefeningen zien. In de laatste wedstrijd turnden nog 5 turnsters van Omnigym. De jeugdturnsters starten hun wedstrijd op sprong. De 11-jarige Tishainy Koster liet hier de beste sprongen zien van de turnsters uit haar categorie en kan zich dus opmaken voor de toestelfinale later dit seizoen. Ook op vloer behaalde zij een top 4 notering dankzij een prachtige oefening. Lilian Sikkema (11 jaar uit Assen) komt uit in de 1e divisie en turnde een prima wedstrijd. Zij wist zich op alle toestellen te plaatsen voor de toestelfinale en was op vloer zelfs de beste. De pupillen 2 Jailyn Davids en Lieke Enting startten hun wedstrijd op vloer, evenals junior Esmee Janssen. Vanwege een blessure moest Lieke dit onderdeel laten schieten, maar op de andere toestellen liet zij mooie oefeningen zien. Op balk behaalde ze helaas net geen toestelfinale (6e plaats). Jailyn turnde op balk en vloer goede oefeningen en was hier dicht bij een toestelfinale. Ook haar oefeningen op sprong en brug gingen goed. Ook de 14-jarige Esmee turnde een goede wedstrijd bij de junioren 1e divisie. Ze sloot haar wedstrijd af op het onderdeel balk en turnde daar de beste oefening in haar categorie, wat haar een toestelfinale opleverde. Al met al kunnen de turnsters terug kijken op een goede wedstrijd met mooie resultaten. Over 3 weken turnen zij hun volgende wedstrijd, dit keer in Harlingen. Volgende week starten de 3e divisie turnsters hun seizoen met een vriendschappelijk toernooi in Hellendoorn. Maaike Jongman-Grob. Foto Jan Wolters.

Auteur

Albert-Jan Garama