Cinebieb Smilde draait THEEB

SMILDE

Cinebieb Smilde draait 2 december de film THEEB 2. De film won verschillende prijzen op de filmfestivals van Venetië en Abu Dhabi.

De film Theeb speelt zich af tijdens de Eerste Wereldoorlog in de Wadi Rum woestijn in Jordanië. Daar leeft de jonge Theeb, vanuit wiens perspectief de film gemaakt is in een traditionele bedoeïenengemeenschap. Zijn oudere broer Hussein wordt door een Britse legerofficier en dienst begeleider gevraagd om hen als gids te begeleiden op een oude, gevaarlijke pelgrimsroute. Stiekem gaat Theeb hem achterna. Wanneer ze overvallen worden en Theeb als enige overleeft, moet hij alleen de gevaren van de woestijn zien te trotseren. Adembenemende woestijnbeelden, overtuigend spel en prachtige muziek

Bibliotheek Smilde, Kon. Julianastraat 65. Rserveren via 088-012865, info@bibliotheeksmilde.nl. Cinebieb is een samenwerking tussen Bibliotheek Smilde en CRAS.


Auteur

Redacteur