Sinterklaastheater voor 1.900 basisschoolleerlingen in De Nieuwe Kolk

Assen

Om en nabij 1.900 basisschoolleerlingen uit groep 1 tot en met 4 bezoeken 22 november het Sinterklaastheater in Theater De Nieuwe Kolk.

Na het succes van vorig jaar, toen er 1.200 kinderen naar de voorstelling keken, is er dit jaar hard gewerkt om het sinterklaasspektakel voor nog meer kinderen in Assen op te voeren. Er staat weer een spannend Pietenprobleem centraal: alle pakjes in de pakjeskluis zijn uitgepakt; wie heeft dat op zijn of haar geweten? De nieuwe traditie, die vorig jaar is begonnen, krijgt dit jaar een vervolg. Stichting Sinterklaasintocht Assen, Theater/Bioscoop De Nieuwe Kolk, Regimentsfanfare ‘Garde Grenadiers en Jagers’, Gemeente Assen en Van Straat tot Laan hebben de handen ineen geslagen om een nieuwe voorstelling op de planken te zetten. De voorstelling is speciaal ontwikkeld voor de kinderen uit Assen en wordt door de Assense Pieten en Sinterklaas opgevoerd. Na het succes van vorig jaar zijn er dit jaar vanuit het onderwijs veel meer aanmeldingen gekomen, vandaar dat de Grote Zaal in De Nieuwe Kolk maar liefst drie keer wordt gevuld met in totaal 1.900 leerlingen. Foto Marcel J. de Jong.

Auteur

Albert-Jan Garama