Big Creek Slim in De Amer

AMEN

Hij treedt op onder de naam Big Creek Slim, maar hij groeide op als Marc Rune in het Deense stadje Ikast. Toch schuilt achter die geboren Deen een bluesman pur sang.

Wie Big Creek Slim hoort gitaarspelen en zingen, wordt getroffen door de intensiteit en authenticiteit van zijn muziek, die teruggrijpt op de oude Amerikaanse Delta- en Mississipppiblues. Klassieke bluesmannen als onder andere Howlin’Wolf, Muddy Waters, Robert Johnson en Elmore James vormen zijn inspitratiebronnen. Naast covers speelt hij ook eigen nummers.

Big Creek Slim heeft een fascinatie voor oude culturen en daar komt ook zijn liefde voor de blues vandaan. In Denemarken ging hij eerder op zoek naar Scandinavische roots en in Brazillie speurt hij naar de oorsprong van de samba. Het album Keep My Belly Full van Big Creek Slim werd in Denemarken uitgeroepen tot het beste bluesalbum van 2016.

Vrijdag 25 november 20.00 uur. Entree euro 17,50. Reserveren via 06- 83225680.


Auteur

Redacteur