Studenten Noorderpoort leren theorie én praktijk binnen Interzorg Anholt

Assen

De nieuwe leslocatie van Noorderpoort Gezondheidszorg Assen in Interzorg Anholt, het expertisecentrum voor ouderenzorg en behandeling, wordt 16 november officieel geopend.

Noorderpoort en Interzorg zijn afgelopen zomer een intensieve samenwerking aangegaan, omdat Noorderpoort voor haar opleiding Verzorgenden en Verpleegkundigen in Assen een nieuw onderkomen zocht. Na een aantal vruchtbare gesprekken is aan deze samenwerking invulling gegeven door deze zorgprofessionals in opleiding onderdak te bieden in Interzorg Anholt in Assen. Nu Noorderpoort Gezondheidszorg en Interzorg Anholt samen onder één dak ‘wonen’, kunnen theorie- en praktijklessen beter worden gecombineerd. Dit heeft het niet alleen voor de studenten, maar ook voor cliënten en medewerkers, veel voordelen. Officiële opening op 16 november De nieuwe leslocatie wordt woensdag 16 november 2016 om 16.30 uur officieel geopend door een student van Noorderpoort en een medewerker van Interzorg. Hierbij zijn ook Maurice Hoogeveen, wethouder van onderwijs en cultuur uit Assen, Astrid-Odile de Visser, Raad van Bestuur Interzorg en Rob Schuur, voorzitter College van Bestuur Noorderpoort, aanwezig. School in de praktijk Noorderpoort streeft ernaar om de praktijk zoveel mogelijk de school binnen te halen. “Bij ons staat praktijkgericht leren voorop en dit is dé gelegenheid om dit te realiseren,” aldus Vincent Brouwer, teammanager Noorderpoort Gezondheidszorg Assen. Door deze nieuwe leslocatie letterlijk binnen de muren van een zorgorganisatie te plaatsen, wordt hier maximaal aan voldaan. Op deze wijze leren de studenten in de dagelijkse praktijk hun ware werkomgeving pas echt kennen. De studenten krijgen zo een nog beter beeld van hoe hun toekomstige beroep eruit komt te zien. Interzorg leert op haar beurt weer van de studenten. Open Huis NetwerkZON2020 Voorafgaand aan de openingshandeling, organiseert NetwerkZON2020 een Open Huis in zorg- en expertisecentrum Anholt. Op 1 september jl. is de aanvraag ‘NetwerkZON2020: the H(ealth) factor’ voor het Regionaal Investeringsfonds gestart. Om bestaande interdisciplinaire leernetwerken in kaart te brengen, worden open huizen georganiseerd. Tijdens het Open Huis bij Interzorg Anholt doen de aanwezigen inspiratie op voor het interdisciplinair leernetwerk van hun eigen organisatie.

Auteur

Albert-Jan Garama