Speciale gasten bij Tourist Info Orvelte tijdens Winterfair

ORVELTE

Ook dit jaar is de Tourist info open tijdens de winterfair dagen op 26 en 27 november in Orvelte. Op zaterdag en zondag van 11.00 tot 16.00 uur is iedereen van harte welkom aan de Dorpstraat 1a.

De Tourist info heeft voor dit weekend de samenwerking gezocht met de dames Hennie Peeks en Gerrie Veer. Hennie komt op zondag 27 november stro vlechten, een oude ambachtelijke kunstvorm waarmee van stro allerlei oogstsymbolen en andere sierlijke vlechtwerken gemaakt kunnen worden. Naast de demonstraties die Hennie geeft verkoopt zij ook leuke kerstdecoratie van stro… leuk om een kijkje te nemen!

Gerrie Veer is op zaterdag en zondag aanwezig met informatie over het Rode Kruis en een ander bijzonder en mooi goed doel, Kashi Mandir. Dit is een stichting die een school in India (Khajuraho) heeft geadopteerd. Zij hebben inmiddels een school gebouwd en de kwaliteit van het onderwijs verbetert. Daarnaast worden er sinds 2015 ook maaltijden verstrekt op de school. Dit bijzondere project loopt tot medio 2019 en heeft als doel om de mensen van Khajuraho de school uiteindelijk zelfstandig voort te zetten middels een echt bestuur en een ouderraad. Om dit mooie doel een handje te helpen staat Gerrie het weekend van de winterfair in de Tourist Info om u daar het een en ander over te vertellen en te laten zien.


Auteur

Redacteur