PopUpwinkel Mooi Verhaal: 'In gesprek over Samen leven in Assen'

Assen

In de PopUpwinkel Mooi Verhaal in het Forum wordt zaterdagmiddag 19 november een gesprek georganiseerd met als thema Samen leven in Assen. Doel is om te ontdekken hoe we in Assen samen kunnen leven met verschillende groepen en meningen.

Stadspredikant Bert Altena is de initiatiefnemer. Bij het gesprek maakt hij gebruik van de zogenaamde praatstok, een bijzonder kunstwerk uit de Indianen cultuur. Wie de praatstok heeft is aan het woord. Als degene is uitgepraat wordt de stok doorgegeven aan de volgende spreker. Zo wordt bevorderd dat deelnemers met respect en aandacht naar elkaar luisteren. Het gesprek is aan de hand van een aantal stellingen. Tijdens de dialoog kan iedereen aanschuiven en zijn eigen mening naar voren brengen. De dialoogbijeenkomst start rond 15 uur. Vooraf is er een optreden van Multicultureel Koor Roos Assen. Eerder die middag is er in de winkel een Hoi en Moi, Drents voor Meet and Greet, met Prosper en Darlington Isaacs. Het publiek kan met hen een selfie maken. Ook wordt iedereen bijgepraat over de actie om de beide broers, die dit weekend precies 15 jaar in Nederland zijn, aan een verblijfsstatus te helpen. Eerder tekenden meer dan 13.000 Assenaren de petitie die onlangs in Den Haag is aangeboden. Er is koffie en thee met bitterkoekjes. De bijeenkomst met de broers Isaacs begint om 14.30 uur.

Auteur

Albert-Jan Garama