Drentse bedrijven floreren tijdens jaarlijkse FD Gazellen Awards

Assen

/LEEUWARDEN - Maar liefst vijf ondernemingen uit Drenthe, zestien uit Friesland en negentien uit Groningen mogen zich een jaar lang FD Gazelle noemen. Dit zijn er tien meer dan vorig jaar.

De landelijke lijst kent een toename van 127 snelst groeiende ondernemingen: vorig jaar 490 FD Gazellen, dit jaar 617. Vanmiddag werden de Gouden, Zilveren en Bronzen FD Gazellen bekend gemaakt voor de provincies Drenthe, Friesland en Groningen (regio Noord). Met de FD Gazellen Awards zet Het Financieele Dagblad de snelst groeiende ondernemingen in Nederland in de schijnwerpers. Zij behaalden allen een gemiddelde omzetgroei van 20% of meer over de afgelopen drie jaar. Vorig jaar waren in de regio Noord aanzienlijk minder ondernemingen genomineerd voor de FD Gazellen Awards: 14 ondernemingen uit Groningen, 13 uit Friesland en 3 uit Drenthe. Tijdens de feestelijke bijeenkomst bij Wetsus Onderzoeksinstituut in Leeuwarden werden uit de 40 FD Gazellen negen ondernemers uit de regio Noord bekroond tot winnaars van de avond, namelijk tot Gouden, Zilveren of Bronzen FD Gazelle. De FD Gazellen in Drenthe realiseerden gezamenlijk een gemiddelde omzetgroei van maar liefst 71% over de afgelopen drie jaar. Een structurele omzetgroei van minimaal 20% over de afgelopen drie jaar is vereist om opgenomen te worden in de FD Gazellen ranglijst. Geen van de Drentse ondernemingen stond op het podium, maar allen behaalden goede resultaten met een forse groei. Alle trotse winnaars van een bronzen, zilveren of gouden FD Gazellen Award van regio Noord tijdens de uitreiking vandaag bij Wetsus in Leeuwarden. Drang naar ondernemerschap Jan Bonjer, hoofdredacteur van het FD, ziet de continue ambitie bij FD Gazellen. “Onderzoek onder FD Gazellen toont aan dat zij dit jaar in een volgende fase zijn beland. Hun belangrijkste thema op dit moment is het werven van nieuw gekwalificeerd personeel. Daarnaast kijken zij voor hun activiteiten veelal al over landsgrenzen heen en hebben een duidelijke strategie om via nieuwe kanalen niches op te zoeken. Graag geeft het FD vanavond in Leeuwarden ondernemerschap weer een boost.” De FD Gazellen Awards 2016 is een initiatief van Het Financieele Dagblad en Company.info en wordt mede mogelijk gemaakt door Topicus, Business Boost (MKB Nederland en ING) en Payper.

Auteur

Albert-Jan Garama