De Rijdende Popschool komt naar Westerbork

Assen

De Rijdende Popschool gaat starten met Popschool Westerbork. Op dinsdag 22 november is er een gratis en geheel vrijblijvende kennismakingsles voor iedereen vanaf 8 jaar in Bibliotheek Westerbork. Na de kennismakingsles zullen elke week lessen worden gegeven. Popschool Westerbork wordt georganiseerd in samenwerking met Dorpsbelangen Westerbork en Bibliotheek Westerbork.

De Rijdende Popschool, een stichting die als doel heeft zoveel mogelijk kinderen, jongeren en volwassenen kennis te laten maken met muziek, is al een aantal jaren actief in dorpen in Groningen en Drenthe. In de deelnemende dorpen zijn Popscholen opgericht. Hier wordt popmuziek gemaakt in een bandje, onder leiding van een bandcoach. Deelnemers worden ingedeeld in een bandje met 5 of 6 leeftijdsgenoten. Met dit bandje gaan ze popliedjes instuderen die ze zelf kiezen. In een bandje speel je elektrische gitaar, basgitaar, keyboard of drums. Je kunt natuurlijk ook zingen. Om mee te doen met Popschool Westerbork is het niet nodig om een instrument te kunnen bespelen. Je hoeft ook niets mee te nemen, want De Rijdende Popschool rijdt het dorp binnen met alle benodigdheden om te spelen in een band. Kijk ook eens op www.derijdendepopschool.nl voor meer informatie, foto's en filmpjes. Inschrijven op een popschool kan ook via de website . Om onze Popscholen door te kunnen zetten, is De Rijdende Popschool altijd op zoek naar vrijwilligers in het dorp die bijvoorbeeld kunnen helpen bij het vinden van een oefenruimte, het verspreiden van folders en alle andere werkzaamheden! Er zijn inmiddels meer dan 10 popscholen in de provincie Groningen en De Rijdende Popschool is nu ook in Drenthe popscholen gestart. Dit kan onder meer dankzij subsidie van Kinderen Maken Muziek, het Oranje Fonds en het Fonds voor Cultuurparticipatie. Bibliotheek Westerbork, Zuidbrink 13, Westerbork, 22 november van 16.00 tot 18.15 uur voor iedereen vanaf 8 jaar

Auteur

Albert-Jan Garama