Drents erfgoed klaar voor (gratis) gebruik

Assen

‘Het Geheugen van Drenthe’, een project dat verandering brengt in de beschikbare informatie over het rijke Drentse erfgoed. De website www.geheugenvandrenthe.nl bestaat uit de vernieuwde en uitgebreide Drentse Encyclopedie en zestien locatiedossiers over de belangrijkste erfgoedlocaties in Drenthe, vol informatie en beeldmateriaal dat gratis gebruikt mag worden.

Om deze ondernemers te enthousiasmeren en te informeren worden twee bijeenkomsten georganiseerd waarin o.a. het gebruik van de site door middel van twee voorbeelden wordt toegelicht. De bijeenkomsten vinden plaats op: Dinsdag 22 november van 15.00 tot 16.30 uur bij Het Hunebedcentrum in Borger Donderdag 24 november van 15.00 tot 16.30 uur bij Hotel Wesseling in Dwingeloo Aanmelden kan door een mail te sturen naar: info@geheugenvandrenthe.nl. Graag vermelden voor welke bijeenkomst (datum) en het aantal personen. Ondernemers die werkzaam zijn in toerisme en recreatie kunnen www.geheugenvandrenthe.nl gebruiken ter versterking, verbreding of verdieping van producten of diensten. In de bijeenkomsten wordt daarnaast ingegaan op de doorontwikkeling van ‘Het Geheugen van Drenthe’ op basis van de nieuwe provinciale Cultuurnota en de daaraan verbonden subsidiemogelijkheden. Het project is een initiatief van de provincie Drenthe. Drents Archief en Stichting Het Drentse Landschap zijn de uitvoerders van het Geheugen van Drenthe. Ze worden hierbij gesteund door Marketing Drenthe en Recreatieschap Drenthe.

Auteur

Albert-Jan Garama