Afvalscheiden in gemeentehuis Midden-Drenthe

Assen

De gemeente Midden-Drenthe gaat, net als haar inwoners, het afval nog beter scheiden. Naast het papier worden ook het groenafval en het plastic in het gemeentehuis vanaf half november apart ingezameld. Daarnaast gaat de gemeente over op koffiebekers die gerecycled worden.

Verantwoordelijk wethouder Gert Jan Bent: 'Het is goed om ook in de gemeentelijke organisatie het afval goed te scheiden. Dit gebeurt al grotendeels maar het kan nog beter. Dat vergt een goede interne organisatie, vergelijkbaar met een huishouden. Maak het scheiden van het afval zo gemakkelijk mogelijk en dan kost het afval scheiden geen extra moeite’. Goed voorbeeld Met het optimaal scheiden van het afval in het gemeentehuis wil de gemeente ook het goede voorbeeld geven aan haar inwoners. In september is in de gemeente gestart met het scheiden van plastic, metaal en drankkartons van het overige huishoudelijk afval. Hiervoor hebben de inwoners een derde container ontvangen. Koffiebekers Een belangrijke verandering is dat de gemeente gebruik gaat maken van koffiebekers die gerecycled worden. Deze bekers worden afgenomen van het duurzaamste bedrijf van Drenthe in 2016: Limm recycling uit Smilde. Zij geven de koffiebekers een tweede leven door er bijvoorbeeld kleerhangers of plantentrays van te maken. Gemeentelijke gebouwen De gemeente begint met het scheiden van het afval in het gemeentehuis. Daarna volgen de overige gemeentelijke gebouwen zoals de zwembaden en sporthallen

Auteur

Albert-Jan Garama