Veldnamen en boermarken rond Gasteren

GASTEREN

De wandeling onder de leiding van twee Nationaal Park Drentsche Aa gidsen voert door de natuur van het esdorp Gasteren.

De verhalen gaan over het ontstaan en inrichting van het beek- en esdorpenlandschap met de karakteristieke heide, beekdalen, essen en esdorpen. Iedere akker, kampje, bosje of ven heeft zijn eigen (veld)naam. Ze vertellen over de ontstaansgeschiedenis waarin de Boermarke een grote rol speelde.

Zondag 20 november, om 10.00 uur, Parkeerplaats Gasterse Duinen. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Na afloop van de excursie wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het Gebiedsfonds Drentsche Aa. Waterdichte schoenen en een verrekijker worden aanbevolen. Honden worden niet toegelaten tijdens deze wandeling.


Auteur

Redacteur