RUBRIEK GJ - 4 - Music

Assen

Event: Concert Kensington in Ziggodome, 16 november 2016.

ASSEN - Donderdag 10 november was ik bij het eerste concert van Kensington in de Ziggodome Amsterdam. We hadden een hele toffe plek in het vak pal naast het podium waardoor je over hun schouders meekijkt en ze al klaar zagen staan. Begonnen wordt met het vette ‘Regret’, ja dan kan mijn avond haast al niet meer stuk! Achter de band wordt de boel visueel opgeleukt met grote schermen. ‘Do I ever / Riddles / All for nothing’ allemaal songs met die magistrale haast overrompelende sound, volgen. De stemming komt er al vroeg goed in en de mannen van Kensington staan ook zelf zichtbaar te genieten met een strakke show neer die niet alleen maar op de hits teert. Met songs als ‘Rivals, I was too scared, het magistrale Ghosts en het beste Atb-nummer allertijden, ‘Words you don’t know’ krijgen we ook een stel puike album tracks voor onze kiezen. Bij ‘We are the young’ schieten er ineens vlammen uit het podium en dat blijkt nog maar het begin van meer spektakel te zijn. Mooi rustpunt met de nieuwe single, de prachtig gezongen ballad ‘Sorry’. Het opzwepende ‘Bridges’ en de Armin van Buuren samenwerking ‘Heading up high’ doen de rest. De papierslierten knallen uit de lucht bij ‘Let go’ en de vlam slaat echt in de pan. Bij ‘War’ zwepen de mannen ons verder op. Bij ‘Home again’ gaan de dames op de schouders en op het eind vliegt de gouden confetti ons om de oren. Dan volgt ‘Little light’ met duizenden telefoonlampjes aan, een heel indrukwekkend nummer dat muzikaal ook live imponeert als de band helemaal los gaat! Als de mannen terug komen (voor de toegiften) gaat wederom alles los met het titelnummer ‘Control’. Bij ‘Streets’ zingt uiteraard iedereen mee, met op het eind een zee van vuurwerk achter de band. Dan volgt afluister ‘St. Helena’ en gaat muzikaal het dak er volledig af, Kensington geeft werkelijk alles in deze overrompelende en zinderende finale! Wat was dit een geweldige avond!!! Vergeet wat al die andere azijnpissers in de kranten schrijven, het is gewoon een heerlijk gevoel dat je muzikaal nog steeds zo verrast kan worden, echt top! Kensington is de naam, omarmen die band en wees er nou gewoon eens trots op! (GJG) Gert Jan Gjaltema. Gert Jan Gjaltema verzorgt wekelijks een recensie of concertverslag voor Gezinsblad, hij is als muziekliefhebber werkzaam op de cd-afdeling van Warenhuis Vanderveen in Assen.

Auteur

Albert-Jan Garama