Reint Schaafsma: 'Samen schouders eronder'

Assen

Voorzitter Reint Schaafsma van Parkmanagement Assen-Noord hoopt dat het Factory Outlet Center in Assen er komt. Hij denkt dat dit ook voor de binnenstad een positief effect kan hebben.

ASSEN – ,,Ik ben ervan overtuigd dat als je Assen niet beter op de kaart zet je Assen niet meer vol krijgt”, zegt Reint. ,,We hebben de TT, de superbike, Truckstar en de Gamma Racing bijvoorbeeld, daar zijn we hartstikke trots op en denk ook aan het station waar ze nu mee bezig zijn en hartstikke mooi wordt en de Nieuwe Kolk. Als je nog meer bedrijvigheid hierheen haalt krijg je nog meer volk en daar heeft ook de binnenstad profijt van.” ,,Als je het aan de buitenkant van de stad groots aanpakt komen er vanzelf mensen naar de binnenstad, dat is de opzet. Berekend is dat een miljoen tot 1,5 miljoen bezoekers per jaar naar het Outlet Center en Iceworld komen. Qua ruimte en locatie kun je daar hartstikke goed komen. Ik ben ervan overtuigd dat als je een goede shuttlebusverbinding naar de stad hebt er veel mensen naar de binnenstad komen. Overal zie je dat als het buitengebied aangepakt wordt de stad leeft.” Reint ziet ook het belang voor bijvoorbeeld de bedrijven in Assen-Noord. ,,Het is ook voor ons van belang. Als er minder mensen naar de binnenstad komen, komen er ook minder naar ons op het industrieterrein. Denk aan een soort sneeuwbaleffect die begint in de binnenstad die zich van daaruit verder uitrolt, dan komt het goed.” Hij onderkent dat er partijen zijn die beren op de weg zien en niet positief over de plannen van het outlet center zijn. ,,Maar wees creatief zodat je je onderscheidt. Maak reclame voor de stad en laat zien wat Assen te bieden heeft. Ik krijg energie van concurrentie, want wat ik heb wil ik vasthouden. Ik zie het als een kans om mensen naar Assen te trekken.” ,,Wij zijn al allerlei kansen aan het uitdokteren om een succes van Iceworld te maken. Dat moet er komen. Achter de schermen wordt door ondernemers heel hard gewerkt om het te realiseren. Ijshockey en Icespeedway leefde hier bijvoorbeeld heel erg. “ De plannen voor het Factory Outlet Center, Iceworld en TT Plaza hebben tevens een ander positief effect. ,,Hoeveel bedrijven uit Assen kunnen hier wel niet werk uit halen en hoeveel banen levert het op.” Het is wachten wie als eerste begint, aldus Reint. Cindy Houwen Foto Cindy Houwen

Auteur

Albert-Jan Garama