Autismecafé Assen: autisme en onderwijs

ASSEN

Er is weer Autismecafé Assen op 24 november, locatie het Schakelveld, Witterhoofdweg 1a. Het thema is: ‘Autisme en onderwijs.

Begin deze maand kwam uit het onderzoek van de Kinderombudsman naar voren dat duizenden kinderen ‘volstrekt onnodig’ thuiszitten. Geschat wordt dat minimaal een derde thuiszitters een vorm van autisme heeft. Voor sommige leerlingen met autisme is het heel moeilijk om naar school te gaan. Ze krijg teveel prikkels en raken oververmoeid, of worden niet geaccepteerd door de klas. Wat is er nu echt nodig aan verandering voor deze leerlingen?

Gespreksleider Hanneke Kappen gaat over dit thema in gesprek met Bouwke van Eeken, directeur van Stichting Horizon en winnaar van de Akkie Hofsteeprijs 2015 en Gea Tinge, moeder van een zoon met autisme.

Informatie op www.autismecafe.nl of kunt u contact opnemen met Margreet Hamming via email assen@autismecafe.nl of telefonisch via 06-33018717.


Auteur

Redacteur