Wethouder Bent opent Techniek Bedrijventoer

Assen

Kits Primair start dit schooljaar met een Techniek Bedrijventoer voor kinderen van groep 5 en 6. Gisteren gaf wethouder G.J.W. Bent het startsein voor het project. Onder toeziend oog van de aanwezigen monteerde hij een stekker en liet hij een lamp branden.

De Techniek Bedrijventoer is een initiatief van Kits Primair. In samenwerking met acht verschillende technische bedrijven is er een project ontwikkeld voor leerlingen van groep 5 en 6. Het doel is om technisch talent van leerlingen te stimuleren. Tweemaal per jaar brengen de groepen een bezoek aan de participerende bedrijven. De leerlingen worden hiervoor op school voorbereid met daarvoor speciaal ontwikkelde lessen. In totaal nemen er acht bedrijven deel aan de Techniek Bedrijventoer: Stork, Van Egten BV, Techniko, Woonservice, Astron, Harwig, Kip en Energiewacht. De kick-off Tijdens de opening was er speciale aandacht voor de betrokken partners. Zij vertelden elk wat hun bijdrage is aan het project. De deelnemende bedrijven werden vertegenwoordigd door Woonservice en Kip. Zij vertelden dat ze het belangrijk vinden dat kinderen al op jonge leeftijd enthousiast gemaakt worden voor techniek. Dat is voor hen de motivatie om hun bedrijf open te stellen voor de leerlingen van Kits Primair. Ook Bètapunt Noord en de techniekcoaches zetten zich in om techniek onder de aandacht te brengen bij kinderen. Zij ondersteunen en adviseren scholen bij de invoering van wetenschap en techniek. Lifestyle De Techniek Bedrijventoer maakt deel uit van het talentontwikkelingsprogramma van Kits Primair: Lifestyle. Dit programma bestaat uit vijf leergebieden, waaronder ‘wetenschap en techniek’. Lifestyle sluit aan bij het toekomstgericht onderwijs, waarbij niet alleen kennis maar ook talent en vaardigheden centraal staan. Het stimuleert leerlingen hun vaardigheden en talenten te ontwikkelen.

Auteur

Albert-Jan Garama