‘t Vergiet Gieten zet zich in voor Belpahari

Assen

‘t Vergiet het goede doelen collectief uit Gieten, wat zich inzet voor vergeten kinderen heeft na de succesvolle bouw van de twee kinderhostels in Rajgram de intentie om een medische post in te richten in Belpahari.

Ineke Spijkerman: ,,Het eerste project van onze Stichting is het tehuis voor kasteloze kansarme kinderen in Belpahari. Dit is een plattelands gebied in West Bengalen (India) ongeveer zes uur reizen vanaf Calcutta. Hier zorgden wij voor o.a. bedden, waterputten, schoolmeubilair en een rijstkook installatie. Toen mijn man en ik ruim drie jaar geleden hier gingen kijken, zagen wij een medische post die elke dag veel patiënten verzorgde, kinderen inentte, medische controles uitoefende en voorlichtingen gaf over o.a. hygiene en aids. Hier werkte Jessly met haar team en zij deed enorm goed werk! Maar zij had veel te weinig apparatuur en middelen om haar werk goed te kunnen doen. In september heb ik haar gevraagd wat zij zo nodig dacht te hebben om haar spreekuur in de kliniek zo goed mogelijk te kunnen doen. Inmiddels hebben wij een begroting en foto’s ontvangen van haar werk. In overleg met het vergiet collectief, hebben wij besloten om ons er sterk voor te gaan maken om het bedrag van vijf duizend vijfhonderd zestig euro bij elkaar te gaan brengen. Wij krijgen hulp van de Wilde Ganzen en de gemeente Aa en Hunze (uit het potje van de Global Goals). Verder zijn er velen die ons helpen met giften, spullen om te verkopen enz. enz. Dit jaar gaan wij een veiling organiseren op 26 november en daarbij zowel op 26 als op 27 november een prachtige Brocante en Kunst en Kitch Fair in het monumentale schooltje de z.g.meester Kranenborg school in Kostvlies, gelegen tussen Gieten en Gasselte. Wij hebben wethouder Harry Dijkstra bereid gevonden om als veilingmeester op te treden. Verder zijn er diverse mensen bereid om muziek te maken en als vrijwilliger te helpen. Als vergiet collectief hopen wij van harte dat het een prachtig gebeuren gaat worden in het mooie Kostvlies. En ook zijn wij zeer dankbaar dat het bestuur van het schooltje ons het gebouw geheel gratis ter beschikking stelt. Wij zullen ons uiterste best doen om hier een groot succes van te maken voor de kasteloze kansarme kinderen en bewoners van Belpahari."

Auteur

Albert-Jan Garama