Forbo Jong Talent Prijs brengt leerlingen in contact met grafiek

Assen

GRID, grafisch museum in Groningen, organiseert samen met de Amsterdamse kunstgalerie Atelier Open en linoleumfabrikant Forbo een wedstrijd voor jonge lino-makers van 10 tot en met 15 jaar uit de provincies Drenthe, Friesland en Groningen.

De wedstrijd is onderdeel van de Ode aan de Lino 2016. In het kader van deze ode is tot en met 15 januari 2017 een expositie te zien in GRID met prachtige linoleumdrukken van acht kunstenaars. Wedstrijd Kinderen worden opgeroepen om een linoleumdruk te maken en dingen mee naar mooie prijzen. De winnaar van de wedstrijd ontvangt de Forbo Jong Talent prijs. Een jury beoordeelt de inzendingen en stelt een lijst samen met genomineerden voor de prijs. Zij doen mee aan een expositie bij GRID van 30 december t/m 15 januari. De lino kan op school of thuis worden gemaakt, maar natuurlijk ook bij GRID, waar materiaal en drukpersen aanwezig zijn om mee aan de slag te gaan. Gronings erfgoed De vrijwilligers van GRID begeleiden de kinderen en geven workshops linosnijden. Klassen, maar ook individuele kinderen kunnen zich aanmelden voor een workshop. De enthousiaste vrijwilligers vertellen graag meer over grafische kunst als Noordelijk erfgoed. Want dat is het! Werkman, De Ploeg….Groningen staat bekend om zijn grafiek. In GRID komt deze kunstvorm tot leven. Niet alleen door te kijken maar vooral door te ervaren en doen! Inzending Kinderen moeten de linoleumdrukken uiterlijk 23 december 2016 hebben ingezonden. Dit onder vermelding van Wedstrijd Ode aan de Lino t.a.v. GRID - mw. F. Oosterhof. Adres: Sint Jansstraat 2, 9712 JN te Groningen. De lino mag uiteraard ook persoonlijk worden langsgebracht bij GRID. Is het lastig om een afdruk te maken? Geen probleem. Op 11 december kunnen de kinderen tussen 11 en 16 uur onder vakkundige begeleiding een afdruk maken. Meer informatie via www.atelieropen.nl of www.gridgroningen.nl.

Auteur

Albert-Jan Garama