Cursus ‘Werken met de elektronische overheid’

MIDDEN-DRENTHE

De overheid doet steeds meer via internet: aanvragen van huurtoeslag, het zoeken van werk, doorgeven van een verhuizing, informatie over de opbouw van uw AOW, gebruik van DigiD etc. Veel mensen weten niet hoe dat moet of vinden het nog wat moeilijk.

Daarom bieden bibliotheken in Beilen, Smilde en Westerbork een beginnerscursus ‘Werken met de elektronische overheid’ aan. Cursisten leren hoe ze handig informatie kunnen vinden en hoe ze iets moeten aanvragen. Ook krijgen ze te zien wat de overheid allemaal over haar burgers weet, zoals de opbouw van de AOW.

Deelnemers aan de cursus moeten al wat ervaring hebben met computers en internet. Ze kunnen hun eigen laptop meenemen. De cursus duurt vier dagdelen.

De cursussen in de bibliotheken van Beilen en Westerbork beginnen op donderdag 24 november, 1, 8 en 15 december van 9.30 tot 11.30 uur, de cursus in Smilde is op 23 en 30 november en 7 en 14 december, van 13.30 tot 15.30 uur.

Een cursus kost euro 15 per deelnemer. Lidmaatschap van de bibliotheek is niet verplicht. Aanmelden kan via de website van de bibliotheek www.bibliotheekbeilen.nl.


Auteur

Redacteur