Zorgcafé Westerbork over Parkinson

WESTERBORK

Treant Zorggroep, woonzorgcentrum ’t Derkshoes en Stichting Huisvesting Ouderen Westerbork (SHOW) hebben 30 november weer het Zorgcafé Westerbork.

Het zorgcafé op 30 november staat in het teken van Parkinson. Mensen met Parkinson, familieleden en mantelzorgers zijn deze dag van 14.30 tot 16.30 uur van welkom in ’t Aole Gemientehoes aan de Hoofdstraat 16 in Westerbork.

Het zorgcafé biedt lotgenotencontact, educatie, informatie en ontspanning. Tijdens het zorgcafé op 30 november staat het thema ‘Laat je horen…’ centraal. Annemiek Westerveld, logopedist bij Treant Zorggroep en Reinier Bremer, logopedist van Logopedische Praktijk Bremer uit Gieten, vertellen wat zij kunnen betekenen voor patiënten met Parkinson: ‘Samen met patiënten werken wij onder andere aan de verbetering van spraak en verstaanbaarheid, kauwen en slikken en de speekselbeheersing. Elke behandeling is afgestemd op de problematiek van de patiënt, maar ook op de mogelijkheden van zijn/haar partner en/of mantelzorger.’ Inge Adolfse zorgt deze middag voor een muzikaal intermezzo met muziek van vroeger en nu.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden via info@derkshoes.nl of 0593-333366. De toegang is gratis.


Auteur

Redacteur