Tom Hendrikse en Olga Elling winnaars Rabocup 2016

VRIES

Tom Hendrikse uit Assen en Arjan Marchand uit Groningen maakten een spannende strijd van de 10 kilometer bij de VOV-run in Vries afgelopen zondag.

Met drie seconden voorsprong ging Hendrikse uiteindelijk over de finish in een tijd van 31 minuten en 48 seconden. Daarmee won hij niet alleen het hoofdnummer van de VOV-run, maar haalde hij ook de Rabocup 2016 binnen: Hij was de snelste loper over de negen wedstrijden van het Rabocupcircuit. Bij de dames was de strijd minder spannend. Voor Olga Elling uit Vries was uitlopen genoeg om de Rabocup binnen te halen. Toch zette zij haar beste beentje voor en ging er ook met de dagwinst vandoor in een tijd van 42:36. Directeur particulieren van de Rabobank Assen en Noord-Drenthe, Ludo Mennes, reikte de wisselbekers uit. 10 kilometer dagprijzen Na Hendrikse en Marchand werd Robin Honebecke uit Haren derde in de VOV-run in een tijd van 33:17. Bij de dames ging de tweede plaats naar Franciska Schutter uit Groningen (42:56) en de derde plaats naar Inkje Ozinga uiat Haren (43:15). 40 kinderen meer dan vorig jaar! In gezelschap van twee Pokemons, die vooraf de warming-up hadden verzorgd, liepen ruim 80 enthousiaste kinderen hun rondjes in Vries. 40 meer dan vorig jaar! De organisatie had dan ook flink reclame gemaakt op de plaatselijke scholen. De jongste kinderen liepen 1 kilometer. Hier ging de winst naar Lieke Horneman bij de meisjes en Daniël van der Veen bij de jongens. De bovenbouw liep 1,5 kilometer. Hier wonnen Sannelis Postma bij de meisjes en Timon Horneman bij de jongens. 5 kilometer Luc Sillen uit Groningen won de 5 kilometer in 17 minuten en 23 seconden. Tweede werd Robert Huisjes uit Assen in 17:47 en derde Thijs Krukkert uit Groningen in 18 minuten rond. Bij de dames ging de winst op de 5 kilometer naar Marieke Pultrum uit Luxwoude in 20:47 Tweede werd Lilian van Stratum uit Enschede (21:36) en derde Henriëtte Pepels uit Beiling (21:54). Kijk voor volledige uitslagen op www.rabocupassennoorddrenthe.nl.

Auteur

Albert-Jan Garama