Sinterklaas intocht Kloosterveste

Assen

De gezellige winterperiode is weer aangebroken waarbij veel kinderen in spanning uitkijken naar de komst van Sinterklaas.

De geur van vers gebakken speculaas, warme chocolademelk, Sinterklaasliedjes, kinderen in Pietenpakjes en natuurlijk mooie cadeaus en surprises maken dit een tijd van veel gezelligheid. Winkeliersvereniging Kloosterveste heeft daarom ook dit jaar Sinterklaas en zijn Pieten uitgenodigd om de kinderen van Kloosterveen en omstreken te bezoeken. Uiteraard stemde de Sint in met een bezoek aan alle lieve kinderen en ouders van Kloosterveen. Hij wil iedereen graag weer zien en is benieuwd naar alle verhalen en belevenissen van de kinderen. Hij heeft beloofd veel Pieten mee te nemen, die wat lekkers zullen meebrengen voor de kinderen. Om hem feestelijk te ontvangen wordt er een parade met versierde wagens, muziek en bekende t.v. figuren georganiseerd. De parade zal dit jaar op een andere locatie starten, zodat mensen na het onthaal achter Sinterklaas aan kunnen lopen richting het winkelcentrum. Als verrassing wil de organisatie Sinterklaas een groot boeket bloemen aanbieden. ,,Wij roepen alle kinderen daarom op om één bloem mee te nemen. Hiermee kun je naar de Sint zwaaien als hij aankomt en daarna maken we er op het Vesteplein samen een groot welkomstboeket van. Dat zal een leuke verrassing zijn en vast prachtig staan." Post voor Sinterklaas Dit jaar is het mogelijk een brief, tekening, vraag of wens te sturen aan de Sint of Hoofdpiet. Heb jij altijd al een dansje willen wagen met Hoofdpiet, een liedje willen zingen met de Sint, of ben je benieuwd wat de Sint het liefst eet? Wie weet wil jij graag met een Minion op de foto of een optreden doen voor een groot publiek. Laat het Sinterklaas weten! Stuur je post via de speciale brievenbus bij de Dio Drogist aan de Sint en zijn Pieten! Op 19 november zal Sinterklaas er met Hoofdpiet een aantal voorlezen. Programma De parade zal zaterdag 19 november om 12.30 uur vanaf GroenRijk A. de Boer vertrekken.E en ieder wordt uitgenodigd om achter de Sinterklaasparade aan te lopen, richting het winkelcentrum Kloosterveste. Aansluitend zal Sinterklaas op het Vesteplein welkom worden geheten en wordt er gedanst en gezongen en wordt een deel van de ingezonden post voorgelezen. Na afloop is er gelegenheid om een foto te maken met Sinterklaas, Piet of een ander figuur uit de parade. De speciale Sinterklaasbrievenbus zal vanaf zaterdag 12 november bij de Dio Drogist staan. De Super Saturday en andere activiteiten worden het gehele jaar kosteloos aangeboden door de winkeliersvereniging die hiermee de relatie met de inwoners van Kloosterveen wil versterken.

Auteur

Albert-Jan Garama