Mr. Harm Smeenge diploma voor leerlingen CSG Beilen

Assen

Vier oud-leerlingen van de locatie CSG Beilen van CS Vincent van Gogh hebben zaterdag 12 november het Mr. Harm Smeenge diploma in ontvangst mogen nemen.

Dit is een erediploma voor leerlingen die niet alleen goede cijfers hebben gehaald, maar ook zijn opgevallen door goede sociale vaardigheden, doorzettingsvermogen of het helpen van klasgenoten. Bij de uitreiking op het Esdalcollege in Emmen, ontvingen in totaal tien Drentse leerlingen uit de basis- of kaderberoepsgerichte leerweg dit erediploma. Een speciale vermelding was er voor Adjosie Zwiep van CSG Beilen, die van alle genomineerden de meeste indruk had gemaakt. Hij ontving naast zijn diploma een waardecheque waarmee hij de nodige hulpmiddelen voor zijn beroepsopleiding kan kopen. Harm Smeenge was in het begin van de 20e eeuw lid van de Tweede Kamer namens de provincie Drenthe. Hij maakte zich sterk voor goed ambachtsonderwijs. Op de foto: Adjosie Zwiep, Martine Uneken, Amber Koerts en Kim de Jong met het Mr. Harm Smeenge diploma.

Auteur

Albert-Jan Garama