Expositie Andries Middelbos bij Huus van de Taol

BEILEN

In het Huus van de Taol zijn tot het einde van dit jaar schilderijen te zien van Andries Middelbos.

De expositie omvat voornamelijk landschappen in sterke kleuren, het verstilde leven spat van het doek als de kunstenaar dorpen als Gees, Zweeloo en Smilde weergeeft. Zo krijgt de gemiddelde kijker een heel ander beeld van de omgeving.

Andries Middelbos woont en werkt in Hoogeveen en is lid van de Sociëteit Drentse Kustenaars en De Streek. In de loop van de jaren is hij steeds expressionistischer gaan werken. Duidelijke contouren en heldere kleuren kenmerken zijn schilderijen. Daarnaast zijn de vormen vaak grillig en primair, met duidelijke schaduwlijnen.

De expositie van Andries Middelbos in het Huus van de Taol is vrij toegankelijk tijdens de openingsuren.


Auteur

Redacteur