Gezocht: informatie en foto’s over Marsdijk

ASSEN

Paul Albronda, eigenaar Bruna-winkel in Marsdijk, heeft het plan opgevat om over ‘zijn’ wijk een boek te maken. De wijk bestaat 30 jaar en het winkelcentrum 25 jaar.

Reden genoeg om een mooi portret van de wijk en de inwoners te maken. Hiervoor zoekt Albronda mensen met interessante verhalen en foto’s. Het boek wordt gemaakt in samenwerking met de Asser Historische Vereniging en wordt, als alles volgens plan verloopt, in oktober 2017 uitgebracht. Al is de wijk jong, er valt genoeg te vertellen: over het ontstaan, het wonen in een bouwplaats, het opbouwen van dit geheel nieuwe stukje Assen, de bouw van het winkelcentrum en al redelijk snel daarna de sloop en herbouw van datzelfde winkelcentrum, de groei van de scholen, de verenigingen en noem maar op.

Heeft u foto’s of wilt u uw herinneringen aan Marsdijk vertellen? Neem dan contact op met Paul Albronda via mailadres bruna0960@brunawinkel.nl of in de winkel.


Auteur

Redacteur