Galerie Wildevuur wordt zevende

Assen

Galerie Wildevuur in Hooghalen is op de zevende plek geëindigd voor de titel Galerie van het Jaar 2017.

Galerie Wildevuur uit Hooghalen was weer genomineerd bij de laatste 10 galerieën uit Nederland. Deze verkiezing wordt georganiseerd door het Nationaal Kunstplatform in samenwerking met de Stichting Kunstweek. Philip Wildevuur en Pascalle Verhees van Galerie Wildevuur zijn weer erg blij met deze geweldige plek, het blijft altijd bijzonder om bij de laatste 10 te zijn, en we voelen ons ook erg vereerd. De galerie stroomde tijdens de uitslag vol afgelopen zondag, de gasten voelden de spanning oplopen. De galerie had een afgevaardigde naar Rotterdam gestuurd, en deze stond live in verbinding met de galerie. Na de uitslag werd er getoast op dit heugelijke feit. In totaal zijn twintig galerieën genomineerd. De jury kiest de winnaar uit de tien galerieën die de meeste stemmen van het publiek hebben gekregen. Op zondag 13 november wordt de Galerie van het Jaar bekend gemaakt tijdens de Nationale Kunstdagen in Ahoy Rotterdam. Galerie Wildevuur Hooghalen werd in 2013 3de en 2014 4de 2015 3de en 2016 4de. Nederland telt meer dan 1.200 galerieën waar beeldende kunst wordt verkocht en vaak ook wordt verhuurd. Mede vanuit de behoefte om inzicht te krijgen in de mate waarin galerieën worden gewaardeerd, vindt de verkiezing Galerie van het jaar plaats.

Auteur

Albert-Jan Garama