Darters Marsdijkhal 1 slaan slag in Hoogeveen

Assen

De darters van Marsdijkhal 1 hebben donderdagavond hun achtste overwinning op rij geboekt in de Eredivisie. Op bezoek bij Café Royal Heinrigs in Hoogeveen werd het 8-1 voor de Assenaren.

Heinrigs staat op de zesde plek in de Eredivisie en kent een goed seizoen. Reden voor de Assenaren om scherp te beginnen. Marcel Bos geeft direct in de openingspartij het goede voorbeeld door zijn wedstrijd met 3-0 te winnen. Maar daarna ontstaat een kleine kink in de kabel, als Martijn Kamman voor de Hoogeveners direct een punt pakt in het tweede duel. Heinrigs lijkt zelfs naar een 2-1 voorsprong uit te lopen als Frank Andringa met 2-0 achter komt te staan in zijn singlepartij. Maar de Marsdijkhaller weet de wedstrijd te kantelen en wint alsnog met 3-2. Vervolgens is het Yannick van de Reijen die onbedreigd de 3-1 op het scorebord zet. In de koppelpartijen zijn de darters van de Marsdijkhal oppermachtig. Het duo Yannick van de Reijen en de ingevallen Bert Stavast winnen hun beide partijen met 3-0. Maar ook het koppel Bos/Andringa staat op scherp en wint tweemaal. De afsluitende teamgame is daarna ook een prooi voor de gasten uit Assen. Dankzij de 8-1 overwinning is de Marsdijkhal een punt uitgelopen op de concurrentie. Het team gaat nu met 55 punten aan de leiding in de Eredivisie.

Auteur

Albert-Jan Garama