B.J. Hegen Blues Band in kerkje Gieterveen

Assen

De vier-mans formatie rondom blueslegende B.J. Hegen speelt 19 november in het kleine kerkje van Gieterveen.

Eind jaren 70 richtte de Annenaar B.J. Hegen de B.J.Hegen Blues Band op. De band bestaat nu meer dan 35 jaar. Bé Hegen mag zeker in het Noorden van het land een evenknie genoemd worden naast de bluescoryfeeën zoals Harry Muskee en Fred Reining. Met zijn band heeft hij met grote muzikanten op het podium gestaan. Zo speelde hij met de band in het voorprogramma van B.B King. De band bestaat naast Bé Hegen (zang, gitaar en bluesharp) uit Jan Warntjes (piano), Frans Többen (bas) en Henk van der Veen op de drums. Jan en Bé zijn samen de mannen van het eerste uur van de band. Jan is een begenadigd toetsenist die met gedegen en creatief pianospel waarbij ook zijn Boogie Woogie verleden ook regelmatig om de hoek komt kijken, een belangrijk onderdeel van de band. Frans Többen is een pijler waar de rest op steunt. Met gedegen basspel neemt hij de band bij de hand en lijdt ze strak door de te spelen nummers. Drummer Henk, de jongste telg van de band, maakt het geheel compleet. Met zeer strak drumwerk zonder allerlei randverschijnselen onderstreept hij waar de de band voor staat namelijk de authentieke blues. Het kenmerk van de band is dat de leden elkaar de ruimte geven om te laten horen waar ze goed in zijn, maar waar het saamhorigheidsgevoel en het plezier in het spel de boventoon voert. Entree €10,00. Kaarten via info@hetkleinekerkje.nl, telefonisch 0599-648574 of aan de zaal. Expositie van schilderijen van B.J. Hegen over de blues.

Auteur

Albert-Jan Garama