Derde Dinsdag over democratie met Femke Halsema

Assen

Oud politicus Femke Halsema geeft 15 november een boeiende kijk achter de schermen van de politieke werkelijkheid tijdens een nieuwe Derde Dinsdag, georganiseerd door Bibliotheek Assen. Deze avond staat, net als de Nederland Leest campagne, in het teken van ‘democratie’.

Halsema memoreert bijzondere anekdotes en weet haar publiek van minuut tot minuut te boeien met haar ervaringen tijdens een bijzondere politieke loopbaan in roerige tijden. Democratie is een actueel thema in november, de maand waarin de Amerikaanse presidentsverkiezingen het nieuws beheersen. De Bibliotheek legt deze maand onze democratie langs de meetlat. Is de democratie bestand tegen de huidige problemen en uitdagingen? Biedt zij de beste garantie voor vrijheid? En hoe zit het met de rechten, maar ook de plichten van de burger? Wie kan hier beter over meepraten dan Femke Halsema? Dinsdag 15 november geeft ze tijdens de Derde Dinsdag een boeiende kijk achter de schermen van de politieke werkelijkheid. Sinds ze het Nederlandse politieke toneel verliet in januari 2011, bouwt ze een nieuwe, onafhankelijke carrière op. Femke bracht onlangs het boek ‘Pluche’ uit waarin ze terugkijkt op haar politieke carrière. In het boek vertelt ze over haar jeugd, haar intensieve jaren in de actieve politiek, haar overwinningen, teleurstellingen, frustraties en wat haar blij maakt. Zo vertelt ze onder meer op indrukwekkende wijze over de macht van de televisiecamera en beeldvorming, de strubbelingen rond samenwerking in de politiek en de agenda’s van politieke partijen en hun door de wol geverfde leden. Nederland Leest - geef je mening en krijg een boek cadeau! Bovendien ligt er deze maand een mooi cadeautje klaar in de bibliotheek. Geef je mening op 7 verschillende stellingen over democratie op bibliotheekassen.nl en haal in de bibliotheek je favoriete Nederland Leest boek! Er is keuze uit maar liefst drie boeken: Heer van de Vliegen (Lord of the Flies) van William Golding, Liefde en schaduw van Isabelle Allende en Morten van Anna Levander. Wees er wel snel bij, want op is op! Reserveer tickets via bibliotheekassen.nl/derdedinsdag. Het programma is voor leden van Bibliotheek Assen gratis bij te wonen.

Auteur

Albert-Jan Garama