Koorzang en Sopraan ronden de restauratie van het orgel in de Jozefkerk Assen af

ASSEN

Het gerestaureerde Van Dam orgel in de Jozefkerk in Assen wordt 25 november door orgelbouwer Mense Ruiter opgeleverd.

Dat wordt vrijdagavond vanaf 20.00 uur gevierd met een concert door het koor Choral Voices en de sopraan Judith Sportel.

Choral Voices staat onder leiding van, de in Smilde geboren, Daniël Rouwkema. Choral Voices is een koor in de oude Engelse koortraditie. Elke derde zondag van de maand verzorgt het koor een Choral Evensong in de Nieuwe Kerk in Groningen. Vorig jaar werd in het pinksterweekend opgetreden in de kathedraal van York.

Mattijs de Vreugd is de vaste begeleider op het orgel van Choral Voices. Hij heeft orgel gestudeerd en heeft de opleiding koordirectie gevolgd. Het bijzondere is dat hij momenteel werkzaam is bij Mense Ruiter, de orgelbouwer die de restauratie uitvoert.

Sopraan Judith Sportel werd geboren in Hoogeveen. Zij zong glansrollen in de grote werken van o.a. J.S. Bach en G.F. Händel. Daarnaast zong zij oratoria, requiems en cantates van alle grote componisten. Zij trad op in de grote kathedralen van o.a. Parijs en Londen. Maar op vrijdag 25 november is Judith Sportel in de Jozefkerk te beluisteren.

De toegangskaarten voor dit concert kosten euro 10 (tot en met 12 jaar euro 7,50) en zijn te bestellen, per e-mail penningmeester@sca-assen.nl, 0592 – 268454. En ’s avonds bij de ingang van de kerk. Zaterdagmiddag 26 november tussen 13.00 en 15.00 uur is het gerestaureerde orgel te beluisteren en te bekijken. De kerkdeuren staan open en iedereen is welkom.


Auteur

Redacteur