Geslaagd concert vrouwenkoren in Bonifatiuskerk

Assen

Zo'n 100 bezoekers konden 6 november genieten van twee vrouwenkoren in de Bonifatiuskerk in Vries.

Het vrouwenkoor Essenza uit Vries zong samen met het jubilerende koor Coro con Capri uit Groningen. Dat leverde meer dan 40 vrouwenstemmen op die samen een gevarieerd programma ten gehore brachten onder de enthousiaste leiding van dirigente Ella van Osnabrugge. Het eerste deel van het concert bestond het repertoire uit klassieke en wereld muziek. Na de pauze werden de wat bekendere liederen gezongen: evergreens en liedjes uit musicals. Het publiek, jong en oud, was zo enthousiast dat een toegift niet kon ontbreken. De zangeressen werden begeleid door piano - Nienke Wissema, dwarsfluit - Anne Hesseling en klarinet - Hanna Klapwijk. Essenza is een projectkoor. Op 15 november start zij met een nieuw repertoire als onderdeel van de muzikale omlijsting bij de dodenherdenking en het Bonifatiusfestival in Vries. Vrouwen die mee willen zingen zijn van harte welkom. Voor informatie en contact zie www.essenza.nl.

Auteur

Albert-Jan Garama