Gemeente gaat plan maken voor fietscrossbaan Smilde

SMILDE

De gemeente Midden-Drenthe gaat, samen met de initiatiefnemers, aan de slag met een concept plan voor een fietscrossbaan in Smilde. Dat plan legt de gemeente begin 2017 voor aan de inwoners van Smilde.

Nu de gemeenteraad in de begroting van 2017 geld beschikbaar heeft gesteld, komt de fietscrossbaan een stap dichterbij. Het is de bedoeling dat de fietscrossbaan op het evenemententerrein komt. Eind oktober heeft de gemeente een inloopbijeenkomst georganiseerd voor omwonenden. De bezoekers gaven aan vooral te letten op de veiligheid van de jeugd. Daarnaast vinden de bewoners dat de crossbaan zo moet worden aangelegd dat deze alleen toegankelijk is voor fietscrossers.

De gemeente verwacht in de eerste maanden van 2017 het concept plan te presenteren aan de inwoners van Smilde. De gemeente verwacht dat de fietscrossbaan nog voor de zomervakantie kan worden aangelegd.


Auteur

Redacteur