Dag van de Franse taal op CSG Beilen

Assen

Op veel middelbare scholen in Nederland werd 10 november de dag van de Franse taal gevierd. Om die reden hing de Franse vlag afgelopen week uit op Vincent van Gogh in Beilen.

Alle lessen begonnen met “bonjour”en sloten af met “au revoir“. De Franse taal stond de hele dag volop in de aandacht en niet alleen tijdens de lessen Frans. Ook de overige vakken stonden in het teken van Frankrijk, de andere Franstalige landen en de Franse taal. Tijdens een gastles werden demolessen Storytelling gegeven; een vrij nieuwe manier van lesgeven voor de Moderne vreemde talen. Voor de lessen Frans hoefden de leerlingen een keer geen boeken mee. Er werden spelletjes gedaan en op hun mobiel konden ze meedoen met een Quiz. De eindexamenklas ging als afsluiting met de docente Frans naar een Franse film in de bioscoop.De sectie Frans hoopt dat het enthousiasme voor deze dag, mag resulteren in meer leerlingen die Frans als eindexamen vak gaan kiezen.

Auteur

Albert-Jan Garama