Tulpenbollen op rotondes Beilen (N381)

Assen

De provincie Drenthe gaat tulpenbollen poten op de twee rotondes in de N381 bij Beilen. Op donderdag 10 november stopten de gedeputeerden Henk Brink en Henk Jumelet de eerste bollen handmatig in de grond.

Dat deden zij samen met Marcel Markhorst, voorzitter van de Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB) Noord-Oost Nederland. Ook verschillende Drentse bollentelers hielpen een handje mee. De overige 50.000 tulpenbollen worden met een machine gepoot. Henk Brink (wegen, verkeer en economie): ‘In de provincie Drenthe hebben we veel rotondes en bermen die we graag een stukje mooier maken. Bestuurslid Jakob Kiers van de KAVB kwam met het idee om op rotondes in Drenthe bollen te poten. Dat vonden wij een goed idee. In Drenthe zijn veel bollentelers actief. Door onze rotondes of andere plekken langs de Drentse wegen te verfraaien met bollen, geven we de bollentelers ook een steuntje in de rug. Daarnaast is het toch prachtig dat onze rotondes er fleurig bij staan en iedereen daarvan kan genieten.’ Henk Jumelet (landbouw) vult aan: ‘Drenthe heeft een bloeiende tuinbouwsector. Met deze blikvangers kunnen straks nog meer mensen genieten van het al kleurrijke dat Drenthe te bieden heeft.’ Het poten van bollen langs provinciale wegen is een proef. Mogelijk worden dit najaar nog een paar bermen beplant met bollen. De provincie beoordeelt volgende jaar of ze ermee doorgaat. Noot

Auteur

Albert-Jan Garama