Midden-Drenthe gaat glas nog makkelijker scheiden

Assen

In Midden-Drenthe komt het Glas in ’t Bakkie-team in de Albert Heijn-supermarkt in Beilen langs om de inzameling en recycling van glas onder de aandacht te brengen. Bovendien ontvangen de klanten een Glastas.

Wethouder Gert Jan Bent geeft op 24 november het startsein in de Albert Heijn-winkel aan de Weversstraat in Beilen. Het promotieteam van ‘Glas in ’t bakkie’ gaat de klanten in de supermarkten van Albert Heijn vertellen over het gemak van glas scheiden. De boodschap van de campagne is dat glas voortaan met restjes en deksels in de glasbak mag. Anders gezegd: Leeg is schoon genoeg! Glas scheiden wordt hierdoor nog makkelijker. Mét restjes en mét deksel Uit onderzoek blijkt dat mensen glas eerder brengen als ze daar weinig moeite voor hoeven te doen. Terwijl vroeger het glas eerst schoongemaakt moest worden, is dat nu niet meer nodig. En ook de dop of deksel kunnen mee de glasbak in. Recyclingbedrijven kunnen dit door nieuwe technieken goed sorteren. Dat is een stuk hygiënischer in huis. Glas is eindeloos Bijna 40 jaar – sinds 1978 – scheidt Nederland haar glazen verpakkingen, maar liefst 350 miljoen kilo per jaar. Toch verdwijnt er nog steeds te veel verpakkingsglas in het restafval. Denk aan verpakkingen als wijnflessen, potjes en flesjes. Dit terwijl glas eindeloos hergebruikt kan worden zonder dat het aan kwaliteit verliest. Dat kan dus nóg beter. Daarom willen we met de campagne ‘Glas in ‘t bakkie’ het scheiden van glazen verpakkingen weer bij iedereen onder de aandacht brengen.

Auteur

Albert-Jan Garama