Eerstejaars studenten techniek duiken in de Energy College week

Assen

Hoe krijg je alle eerstejaars techniek studenten in korte tijd bijgespijkerd in de nieuwe wereld van energie? Bij Drenthe College sector techniek weten ze daar wel raad mee.

Je maakt er een themaweek van en dompelt de studenten onder in de traditionele vormen van energie en alle nieuwe ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Van maandag 14 tot en met vrijdag 18 november vindt deze week plaats in Assen en Emmen. Vier dagen lang krijgen ze een gevarieerd aanbod van workshops, presentaties en excursies aangeboden op het gebied van zonne-energie, windenergie, warmtepompen, passief bouwen, watergebruik, blue gen, 3D-printing en een waterstof auto. Allemaal gegeven door mensen uit het bedrijfsleven. (o.a. SymbioShape, Technico, Energiewacht, Samsung, Ruud Room, Visser en Smit Hanab, BlueGen, Holthausen, Viega en Solar Sunroofs). Voor alle studenten techniek is deze energie transitie belangrijk. Op alle vakgebieden hebben ze er al mee te maken of komt het er aan, of je nu elektrotechniek, bouwkunde, media en ict, laboratoriumtechniek of werktuigbouw studeert. 28 pabo-studenten van Stenden verzorgen elke ochtend de Basismodule Energy College. Deze module is ontwikkeld door Energy College, een samenwerking tussen de vijf Noordelijke mbo scholen, waar Drenthe College er een van is. Voor de pabo-studenten een mooie praktijkervaring in het lesgeven, maar ook een bijscholing duurzame techniek in het kader van de minor science en techniek. Deze kennis kunnen ze heel goed meenemen naar het basisonderwijs. Maandagmorgen opent Jeroen van den Berg, manager Entrance, de Energy College week om 9.00 uur. Drenthe College is hiermee het eerste roc dat zijn studenten op deze snelle manier met een themaweek ‘bijspijkert’. Foto DC Studenten werken aan de Solar boot, met daar achter de warmte boilerparasol.

Auteur

Albert-Jan Garama