Tiende editie North vs The Rest

Assen

In de Mardijkhal Assen vond afgelopen zaterdag de tiende editie van kickboksgala North vs The Rest plaats. De focus lag deze editie vooral op de jeugd.

ASSEN - ,,Je hebt hard getrapt he! En hard geslagen!” De 11-jarige Pharell Sapulette heeft net zijn kickbokswedstrijd erop zitten. Zijn tweede. ,,Hoe vond je het gaan?” vraagt zijn vader om even later zelf antwoord te geven: ,,Je hebt het goed gedaan hoor! Die voorwaartse trap kwam steeds aan. Voor mij was jij de winnaar!” Even later komt ook zijn trainer Izaak Thenu de kleedkamer binnen: ,,Je hebt het goed gedaan joh! Ik ben echt trots op jou!” Pharell doet zijn bandage en scheenbeschermers af. Een trotse blik in zijn ogen als hij de complimenten in ontvangst neemt. Even kijkt hij wat op de achterkant van de medaille staat die hij net heeft gewonnen. Als hij omgekleed is zet hij zijn bril op en doet zijn jasje aan, zwart met achterop het logo van Baguala Gym. Emoties ,,Het was fijn om in de ring te staan”, vertelt Pharell, “en het ging best goed.” Hij heeft geen last van de klappen en trappen die hij kreeg. Incasseren hoort bij de sport. ,,Buiten de ring mag en wil ik niet vechten, maar in de ring mag ik helemaal los gaan. Je kunt al je emoties erin gooien”, vertelt hij wijs. Pharell had er heel veel zin in vertelt zijn vader. ,,Hij was helemaal gefocust en kon niet wachten”, om er lachend aan toe te voegen: ,,Ik had meer spanning dan hij.” Pharell vult aan: ,,Yes, eindelijk weer de ring in dacht ik voor de wedstrijd.” Trots Na afloop van zijn wedstrijd gingen twee paar handen de lucht in. Een onbeslist. Vader is op zich wel tevreden met de uitslag maar vind eigenlijk dat Pharell had moeten winnen. Zelf vind Pharell dat lastig om te zeggen. ,,Ik heb wel alles gegeven.” Vader is hoe dan ook trots op zijn zoon. “Hij heeft er keihard voor getraind en goed zijn best gedaan. Ik zag wel dat hij wat ging trekken met zijn been maar hij heeft het er niet bij laten zitten.” Jubileumeditie Het is de tiende editie van vechtsportgala North vs The Rest. Deze jubileumeditie pakt de organisatie niet groots uit maar focust zich vooral op de jeugd. “De jeugd is voor ons net zo belangrijk”, zegt Linda Deelstra namens de organisatie, ,,Zij hebben de toekomst en daar willen we ook aandacht aan besteden. We hebben dit gala de focus op de jeugd gelegd. We zijn vroeg begonnen en hebben de entreeprijs laag gehouden. We willen het toegankelijk houden voor iedereen.” Ondanks dat de focus vooral op de jeugd ligt is het wel een echt kickboksgala met alles erop en eraan. Een echte ring, verlichting en muziek bij opkomst van de vechter(tje)s. Het publiek in Assen krijgt eenentwintig partijen voorgeschoteld. Vooral jeugdpartijen, maar ook een aantal seniorenwedstrijden. Pharell vecht zijn partij in de klasse jongens onder de 35 kg. Good guy Volgende maand staat ‘het grote gevecht’ op het programma tussen de huidige wereldkampioen Rico Verhoeven en oud-kampioen Badr Hari. Een gevecht tussen ‘the good guy’ en ‘the bad guy’ volgens Verhoeven. Het kickboksen kan volgens de zwaargewicht wel een ‘good guy’ gebruiken. Pharell kent Verhoeven en Hari niet. Hij heeft wel een grote held: Remy Bonjasky, ook een oud-kampioen. Bonjasky’s bijnaam: the Flying Gentleman. Ook een ‘good guy’. Pharell wil ook zo groot worden als Bonjasky. ,,Omdat hij zoveel wedstrijden heeft gevochten. Dat wil ik ook!” Misschien wordt Pharel dan ook wel een nieuwe ‘good guy’, maar dan moet hij wel gaan winnen. Na twee wedstijden staat hij op één verlies- en één gelijkspel. Maar dat komt wel goed zegt hij zelfverzekerd: ,,Mijn volgende wedstrijd ga ik winnen!” Maurice Vos Foto Maurice Vos. Op de fotoPharell Sapulette (rode handschoenen) geconcerteerd tijdens zijn partij

Auteur

Albert-Jan Garama