RUBRIEK Robin - 4 - Music

Assen

Brent Cobb - Shine on rainy day

ASSEN - Luisterend naar het debuutalbum van Brent Cobb, getiteld ‘Shine on rainy day’, voelt het niet alsof ik hier een nieuwe release in mijn handen heb. Eerder een vergeten outlaw countryklassieker uit de jaren 70, vergelijkbaar met de geweldige albums van Willis Alan Ramsey en Larry Jon Wilson. Dit verfrissend nieuwe countryalbum is geproduceerd door zijn neef Dave Cobb, producer van het vijf ‘country music awards’ winnende debuutalbum van Chris Stapleton. ‘Shine on rainy day’ opent met een echt countrygevoel. ‘Solving Problems’ gaat over samenzijn met je vrienden en nadenken over het leven. ‘We ain’t up to nothin’ / just solving all the problems of the world’. Ook het tweede nummer, ‘South Of Atlanta’, doet lekker country aan. Een prachtige ode aan het kleine stadje Ellaville in Georgia. Het album gaat verder met ‘The World’ een warme countryballad en ‘Diggin’ Holes’ waarin Brent zingt dat hij het moeilijk vindt om zijn hart weg te geven. ‘When it comes to love I ain't got a clue / What this heart of mine is supposed to do'. ‘Shine on Rainy Day’ is misschien wel het mooiste nummer op de plaat, maar de laatste drie intrigeren mij toch het meest. De nummers zijn wat donkerder, zoals ook Townes dat goed kon. Teksten zoals: ‘I got a hollow heart / a pocketful of nothing’ op ‘Let The Rain Come Down’, ‘Well my granddaddy was a good man / no matter what the papers say’ in het nummer ‘Down In The Gulley’ en ‘I guess I'll say old crow / It is funny how it goes / I do confess / What good is freedom outside these walls / If you're living dead’ op de heerlijke bluesy afsluiter ‘Black Crow’. Al met al is dit een prachtig debuutalbum dat, hoewel het even op gang moet komen, vooral met de laatste drie nummers een goede fundering legt voor de toekomst. Wat mij betreft is dit voor de country & americana liefhebbers een niet te missen album. (9/10) Robin Ploegstra Robin Ploegstra verzorgt deze week een recensie voor Gezinsblad. Ploegstra is als muziekliefhebber werkzaam op de cd-afdeling van Warenhuis Vanderveen in Assen.

Auteur

Albert-Jan Garama