FOTOREPORTAGE | Natuurwerkdag

Assen

Landschapsbeheer Drenthe had afgelopen weekend de grootste groene vrijwilligersactie: de Natuurwerkdag. Nog nooit waren in Drenthe zoveel mensen op de been tijdens de Natuurwerkdag.

Op zaterdag 5 november gaven maar liefst 1385 Drenten, jong en oud, op 52 locaties het landschap een onderhoudsbeurt. De bedoeling is dat jong en oud de natuur opfrissen met een grondige onderhoudsbeurt voor de winter. Met een groepje bomen en struiken snoeien en zagen, een wandelpad aanpakken of een heideterrein opschonen. Genoeg te doen dus. In Assen werd onder meer het Asserbos en het groen op Landgoed Valkenstijn aangepakt. De Natuurwerkdag werd mede mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van de Nationale Postcode Loterij en de provincie Drenthe. Lammert Aling maakte de fotoreportage.

Auteur

Albert-Jan Garama