Wethouder Albert Smit feliciteert kopers honderdste woning Woonpark Diepstroeten

Assen

Woonpark Diepstroeten stond 4 november in het teken van de honderdste verkochte woning. Wethouder Albert Smit feliciteerde Lilly Oldenburger en Morten Otto met hun stap om in de natuurrijkste, nieuwe woonwijk van Assen te gaan wonen.

Wethouder Smit zei in zijn toespraak blij te zijn met de komst van Woonpark Diepstroeten. 'Je woont hier te midden van prachtige natuur op een van de mooiste locaties die Assen rijk is,' benadrukte hij. Romke Hekstra, adjunct-directeur van Van Wijnen Projectontwikkeling Noord, sloot zich in zijn toespraak bij deze woorden aan. Hij stelde met trots vast dat de honderdste woning sneller dan verwacht was verkocht. In minder dan twee jaar tijd is Woonpark Diepstroeten uitgegroeid tot het best verkopende nieuwbouwproject in Drenthe. Inmiddels zijn al vele tientallen woningen bewoond, en dat aantal zal de komende tijd alleen maar verder toenemen. Uiteindelijk zullen er op deze locatie zo’n vierhonderd duurzame en energiezuinige woningen verrijzen. De prille Asser woonwijk telt een grote variatie aan woningtypen: twee-onder-een-kapwoningen, geschakelde woningen en vrijstaande woningen. Daarnaast zijn er vrije kavels beschikbaar. Een ding hebben de woningen allemaal gemeen: wonen in een groene parkachtige omgeving en veel ruimte rondom de woning. Door de komst van de zogeheten Mandemaattunnel krijgt Woonpark Diepstroeten een betere en meer directe aansluiting op de Stadsboulevard van Assen. De tunnel inclusief fietsstrook wordt gebouwd ter hoogte van het perceel Mandemaat 2-4 als nieuwe ontsluiting voor Assen-Oost en Woonpark Diepstroeten. De feestelijke bijeenkomst van afgelopen vrijdag markeerde tevens de start bouw van Kastanjebrink. Kastanjebrink is een nieuw deelplan met twee-onder-een-kapwoningen en vrije kavels temidden van twaalf majestueuze kastanjebomen. Foto Simon van der Woude.

Auteur

Albert-Jan Garama