Vanboeijen in de bloemetjes gezet

Assen

Bewoners van Vanboeijen zullen op 10 november in samenwerking met leerlingen van de ISK-afdeling van het Dr. Nassau College bloembollen planten in het belevingsgebied op park Diepstroeten in Assen. Deze actie is mogelijk gemaakt door de Lions Club in Assen die de bollen doneert.

Kees Vreugdenhil, bestuurder van het Dr. Nassau College en lid van de Lions Club in Assen, legt uit hoe de actie tot stand kwam. “Iedere zaterdag rijden de leden van de Lions Club bewoners van Vanboeijen een uurtje rond. Dit zijn altijd heel gezellige uurtjes die gewaardeerd worden door zowel de bewoners van Vanboeijen als door de leden van de Lions Club.” “Onlangs overleed een van de deelnemers. Hij liet de Lions Club een geldbedrag na waarmee de Lions Club iets terug wilde doen voor Van Boeijen. Het idee ontstond om de schenking te koppelen aan de landelijke bloembollenactie van de Lions Club. Dit is een actie waarmee geld wordt ingezameld om zogenaamde ‘droomtuinen’ te creëren voor kinderen. Met de schenking hebben we bloembollen gekocht waarmee we een mooie bloementuin inrichten voor de bewoners van Vanboeijen.” De bloembollen worden op 10 november geplant door bewoners van Vanboeijen. Zij worden hierbij ondersteund door leerlingen van de ISK-afdeling van het Dr. Nassau College. Vreugdenhil: “Op de ISK-afdeling bereiden leerlingen zich voor op de overgang naar regulier Nederlandstalig onderwijs. Onderdeel van de schakelperiode is dat leerlingen kennis nemen van de keuzemogelijkheden in het onderwijs. De ISK-leerlingen die bij deze activiteit komen helpen, hebben een speciale interesse in onderwerpen als natuur en duurzaamheid. Zij overwegen een “groene” vervolgopleiding.

Auteur

Albert-Jan Garama