Het geheim van de Gasterse Duinen

GASTEREN

De Gasterse Duinen is archeologisch, geologisch en landschappelijk een bijzonder gebied in Nationaal Park Drentsche Aa. Tijdens de wandeling komen de landschapsgeschiedenis, de prehistorische bewoningsgeschiedenis en bijzonderheden van flora en fauna aan de orde.

Onder leiding van Nationaal Park gidsen voert de tocht onder meer langs hunebed D10, historische karrensporen, hoge stuifduinen, nieuwe natuurontwikkeling in de Nieuwlanden en de Burgvallen, onderdeel van het unieke beekdal van het Anlooërdiepje. Verder wordt het ‘geheim’ van het Voorste en Achterste Veen toegelicht.

Zondag 13 november, 10.30 uur Parkeerplaats Gasterse Duinen bij Gasteren. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Na afloop van de excursie wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het Gebiedsfonds Drentsche Aa. Waterdichte schoenen en een verrekijker worden aanbevolen. Honden worden niet toegelaten tijdens deze wandeling.

Foto Gasterse Duinen Nationaal Park Drentsche Aa


Auteur

Redacteur